Hiljaisuudessa olemme läsnä elämälle

28.8.2019

Hiljaisuus on elämän kohtaamista ilman ”minää”, sellaisena kuin se ilmenee omasta tahdostaan. Hiljaisuus on läsnäoloa sille mitä on – näkemistä katsomatta, kuulemista kuuntelematta, tapahtumista tekemättä, elämistä ponnistamatta. Hiljaisuus on yhteyttä elämänvirtaan, joka kantaa meitä ja vie eteenpäin.

Hiljaisuus on muuttumaton tietoisuus muuttuvassa todellisuudessa.

Sanat - ajatellut ja puhutut - luovat tarinoiden maailman – maailman, jota ei ole muualla kuin näissä sanoissa ja tarinoissa. Sanat luovat todellisuuden ja elämän, joka tapahtuu aina jossakin muualla kuin tässä hetkessä. Ne luovat kokemuksen ajasta ja sen kulusta, pelon elämän menettämisestä. Sanat ja niiden luomat tarinat ovat aina joko menneessä tai tulevassa, eivät koskaan siinä mitä on. Sanoissa ja tarinoissa elämme elämäämme irrallaan elämästä itsestään - irrallaan todellisesta itsestämme.

Hiljaisuus - koettu ja todeksi eletty - on todellista elämää pulppuava lähde, vuolaana virtaava elämänvoima. Hiljaisuus on todellisuutta ja elämää, joka on sanojen ja tarinoiden takana - tässä ja nyt. Se hävittää ajan ja ajatuksen ja antaa rohkeuden elää ilman pelkoa, vapaana ja luonnollisesti. Hiljaisuus näyttää meille sen mitä on - näemme ja kuulemme sen mitä on. Hiljaisuudessa olemme aina läsnä elämälle - silloin nautimme elämästä paljaana, puhtaana, suoraan elämän lähteestä nauttien. Hiljaisuus hävittää sanojen ja tarinoiden luoman keinomaailman ja antaa meille elämän todellisuudessa ja elämässä, joka me olemme.

Hiljaisuus on avain todelliseen elämään. Vain hiljaisuus on totta.

Hiljaisuus on. Hiljaisuus.