Tarvitsemme molemmat - ei vain toista

15.7.2019

Moni varmaankin arastaa "tietoisuusjuttuja" ja kokee, että ne ovat niin kaukana omasta arjesta ja todellisuudesta - kuten yleensä ovatkin.

Moni arastaa ehkä sitä, että muodon maailma - se oma tuttu ja arkinen elämä - menettäisi jotenkin arvoaan ja merkitystään, kun kiinnostuu "tietoisuusjutuista" - että se tietoinen elämä olisi jotenkin merkityksellisempää ja parempaa elämää ja että siitä omasta arjesta pitäisi luopua.

Itse näen, että muodon maailma on "tyhjän" eli tietoisuuden oivaltamisen todellisena olemuksenamme, täydellistymä ja siksi arvokas - pelkästään "tyhjä" on tyhjää ja pelkästään "muoto" on muotoa, mutta yhdessä ne ovat kaikki - elämä. Me tarvitsemme molemmat - sekä että.

Ei ole erillistä arjen elämää ja erillistä tietoista elämää - on vain elämä, joka on aina yksi ja kokonainen. Ja sen voi elää täytenä, kun ymmärtää, että tietoisuuden ja todellisen olemuksemme oivaltaminen mahdollistaa tämän, kun elämme sen todeksi siinä tutussa ja arkisessa elämässämme.

"Tietoisuusjutut" eivät vie meitä pois elämästä, vaan antaa sen meille täytenä elämän kokemisena. Moni harhautuu ja luulee pääsevänsä elämää pakoon näihin "tietoisuusjuttuihin", kun asia on juurikin päinvastoin.