Uusi kansantauti – todellisuuden kieltäminen

22.7.2019

Todellisuuden kieltäminen on aikamme kansantauti, eikä sitä tarvitse enää piilottaa, vaan sen voi ilmaista vapaasti.

Siitä, miten asiat todellisuudessa ovat, on tullut mielipidekysymys. Kuka tahansa voi määrittää ja ilmaista sen mikä on totta ja mikä ei. Voi valita sen "totuuden", joka itseä eniten miellyttää ja hyödyttää, eikä siitä miten asiat ovat todellisuudessa, tarvitse välittää eikä sillä ole väliä.

Olemme siirtymässä täydelliseen "mutu"-maailmaan, jossa todesta tulee valhetta ja valheesta totta. Veikkaan kaaosta tässäkin suhteessa. Mitään uuttahan tässä ei ole, vain sen yleinen hyväksyttävyys on saavuttanut rajan, josta on vaikea palata todellisuuteen - jos nyt sitä on koskaan ollutkaan.

Todellisuuden näkee, kun ei ole itse sen edessä - kun ei peitä todellisuutta omin uskomuksin, arvosteluin, kritiikein, ajatuksin, tuntein, odotuksin, haavein, muisteloin, vaan astuu sivuun ja katsoo todellisuutta sellaisenaan "tyhjällä päällä". Me emme voi ajattelemalla tietää mikä on todellisuutta ja mikä on vain itsemme luomaa tulkintaa siitä.

Pelkäämme todellisuutta, emmekä halua nähdä sitä sellaisenaan, koska tiedämme sen olevan totta.

Meillä kaikilla on tieto todellisuudesta, mutta emme sitä useinkaan itse tiedosta, koska se on juuri tämä todellisuudesta erillinen itse, joka sitä todellisuutta yrittää ajattelemalla tietää.

Siksi todellisuus paljastuu ns. hiljaisuudessa, kun ajattelu ja muu itsen toiminta väistyy edes hetkeksi - silloin koemme todellisuuden sellaisenaan ja usein koemme silloin myös syvää rauhaa, tyytyväisyyttä, jolle emme ymmärrä mitään syytä - silloin kaikki vain on hyvin, mitään ei puutu ja se mitä on riittää.

Silloin myös kaikki kysymykset todellisuudesta ja sen luonteesta tai kuka minä olen, mikä on totta, tulevat tyhjiksi - ne saavat vastauksensa tästä todellisuuden kokemuksestamme.

Ja tuo todellisuuden ja sen näkemisen pelkokin on vain ajatus ja siitä johdettu tunne - niitä ei ole muualla kuin "päässämme" - todellisuudessa ei ole mitään pelättävää, koska siellä ei ole enää pelkääjää.