Miksi "elämä siinä mitä on", on niin tärkeää

1.9.2019

Kehomme ja mielemme hyvinvointia voimme kehittää ja parantaa ja siinä mielessä voimme myöhemmin voida paremmin kuin nyt. Mutta onnellisuus ja tyytyväisyys elämään ovat jotakin enemmän kuin mielen ja kehon hyvinvointia - se on varma tieto ja kokemus siitä, että nyt on hyvin, että mitään ei puutu, tyhjyyden tunne on hävinnyt - epäilys siitä, että näin ei olisi, on hävinnyt.

Ja kun tämän onnellisuuden ja tyytyväisyyden elämään oivaltaa siitä mitä on, niin sen jälkeen keho ja mielikin tervehtyvät ja alkavat voida paremmin, koska suurin osa kehon ja mielen ongelmista - ei toki kaikki - johtuvat juuri siitä, että vastustaa sitä mitä on ja pyrkii siitä pois jonnekin muualle - pakoon todellisuutta. Elämä siinä mitä on tervehdyttää meidät kokonaisvaltaisesti, ei heti, mutta ajan mittaan.

Ja kun omat ”murheemme” häviävät eläessämme siinä mitä on, niin silloin vapautuu paljon energiaa, joka aiemmin meni elämän vastustamiseen, mutta joka suuntautuu nyt pois itsestä ja tekoihin, jotka luovat hyvän elämän edellytyksiä myös muille.

Silloin myös näemme sen mitä on eli sen, miten asiat ovat maailman ja yhteiskuntien todellisuudessa, ja pystymme luomaan ratkaisuja, jotka ratkaisevat juuri näitä ongelmia. Emme jää odottamaan tulevaisuuden tarjoamia mahdollisuuksia, vaan toimimme tässä ja nyt ja tavalla, joka estää myös uusien ongelmien syntymistä nyt ja tulevaisuudessa.

Tämän vuoksi ”elämä siinä mitä on”, on erityisen tärkeää juuri nyt, kun haemme ulospääsyä aikamme ongelmista ja haasteista, jotka uhkaavat ajaa meidät jopa eloonjäämistaisteluun.