Erillisyys on nykyihmisen ongelma

16.7.2019

Uusi aika - uusi ihmisyys, todellisuus, elämäntapa ja maailma - syntyy kun lopetamme taistelumme toisiamme ja luontoa vastaan ja pääsemme irti erillisyyden kokemuksestamme. 

Uusi aika on visio ja kuvaus siitä mitä elämä voisi olla, kun otamme irtioton erillisyyden kokemuksestamme ja elämme siinä mitä on ja näemme todellisuuden sellaisena kuin se on.

Uuden ajan valistunut yhteiskunta ja uusi ihminen ilmenevät sitten luonnostaan ja luonnollisesti ja elämäntapamme asettuu luonnon ekologisiin ja ihmisyytemme eettisiin, elämäkeskeisiin mahdollisuuksiin.

Koko nykyihmisen "ongelma" lähtee erillisyyden kokemuksesta, joka tekee meistä erillisiä muista. Tämä puolestaan luo oman puolustamisen, eriarvoisuuden ja vastakkainasettelun, jossa pitää taistella muita "erillisiä" ihmisiä ja yhteisöjä vastaan, joita eriarvoisuus on synnyttänyt - heimoja, kansoja, valtioita, eturyhmiä, puolueita jne. Tämä taistelu ilmenee sitten valtajärjestelminä, sotina, väkivaltana, kulutuskilpailuna toistemme kanssa ja taisteluna luonnon kanssa, jota pyrimme manipuloimaan ja muokkaamaan, jotta itse menestyisimme paremmin.

Koettu erillisyytemme synnyttää myös meille itsellemme sisäisen ristiriidan, jota olemme sitten pyrkineet edellä mainitun taistelun lisäksi ratkaisemaan magiikan, mystiikan, uskontojen, ismien, ideologioiden, tieteen tai humanismin avulla, joissa olemme etsineet "itseämme" ja ratkaisua tähän erillisyyteemme.

Erillisyyden ymmärtäminen vain luotuna kuvana ja sen hävittäminen avaa tien ulkoisen erillisten välillä käydyn taistelun ja sisäisen itsemme etsimisen ratkaisemiseksi ja lopulta taistelun loppumiseen ja itsen häviämiseen.

Uusi aika on erillisyyden häviämistä, josta sitten syntyy aivan uusi maailma. Ja jos tästä erillisyydestä ei haluta luopua, niin nykyinen meno jatkuu ja vie meidät lopulta tuhoon. Uusi aika tarjoaa uuden alun ihmiskunnalle.

Kaikki on siis kiinni erillisyyden kokemuksen häviämisestä ja sen kautta syntyvästä uudesta ajasta ja uudesta ihmisestä. Hyvin yksinkertaista ja jälleen päädymme siihen mihin aina päädymme - vain herääminen todellisuuteen ja elämään ilman erillisyyttä, avaa oven uuteen aikaan.

Haluatko luopua erillisyyden kokemuksestasi vai et – siihen tämä kiteyty