Välitätkö siitä, miten lapsillemme käy?

21.7.2019 

Miksi emme ole kiinnostuneet tai miksi emme anna omaa panostamme aikamme ongelmien ratkaisemiseksi pysyvällä tavalla? Miksi emme osallistu ”uuden ajan” tekemiseen mahdolliseksi?

Me emme ole tietämättömiä maailmamme ongelmista ja epäkohdista tai välitä vain omista asioistamme. Me emme ole henkisesti laiskoja tai välinpitämättömiä, eikä kyse ole luonteemme heikkouksista. 

Syy on jossain ihan muualla. Kysymys on mielestäni siinä, että emme uskalla olla rehellisiä itsellemme ja kuunnella sitä ”tietoa”, joka meistä useimmilla on sisimmässämme. 

Me tiedämme, että emme voi ihmiskuntana, yhteiskuntana ja yksilöinä jatkaa nykyistä kestämätöntä elämäämme. Tiedämme myös, ettei kukaan tule meitä ”pelastamaan” jos emme sitä itse tee. Tiedämme, että olemme suuren muutoksen ja murroksen edessä − muutoksen, joka meidän on välttämättä tehtävä. Meidän on muutettava elämämme ekologisesti ja sisäisesti kestäväksi − mahdolliseksi.

Ei ole kovinkaan paljon hyötyä pohtia sitä, mitä ovat syymme, todelliset tai tekosyymme, vaan katsoa ja kuunnella ”sisimpäämme”, olla sille rehellisiä, mitä kuulemme, ja toimia tämän tiedon varassa. Se on ensimmäinen askel, jonka voimme itse kukin ottaa vaikka juuri nyt. 

Välitätkö siitä, miten meille ja lapsillemme käy? Välitätkö siitä, että olemme tuhoamassa oman elämämme perustaa? Välitätkö siitä, onko oma elämäsi vain ”taistelua” jostakin paremmasta elämästä vai täyttä elämää, jota elät tässä ja nyt todeksi koko sydämestäsi? 

Uskon, että välität. Kuuntele siis itseäsi, ole rehellinen itsellesi ja toimi tämän tiedon varassa. Löydät kyllä tavan olla mukana uuden, kestävämmän maailman ja elämän luomisessa ja aikamme ongelmien ratkaisemisessa pysyvällä ja kestävällä tavalla.