UUSI AIKA - KAIKKI ON JO TÄSSÄ

Voisi sanoa, että kun "kaikki on jo tässä", niin Buddhalaisuudella ja muilla opeilla ja uskonnoilla on hienot tarinat ja historia, mutta niitä ei välttämättä tarvita muuhun kuin siihen, että ne herättävät ihmisissä kiinnostusta - toisaalta näistä tarinoista ja historiasta syntyy sitten myös se suurin este oivaltaa että "kaikki on jo tässä". Luodaan kuva mahtavasta matkasta, jota ei todellisuudessa edes ole tai se on jotakin millä ei ole merkitystä itse oivallukseen, että "kaikki on jo tässä".

On väärin kuvitella, että ihmiset yleensäkään tavoittelisivat tätä "kaikki on jo tässä" oivallusta - kyllähän me kaikki olemme aina tavoitelleet sitä mikä juuri sillä hetkellä on ollut se etsimisen taso. Se olisi se todellinen vallankumous, kun lopettaisimme kaikki nuo etsimiset ja keskittäisimme kaiken huomion tuohon "kaikki on jo tässä" oivallukseen ja kun sen olisimme oivaltaneet, niin sitten kävisimme tästä "asemasta ja lähteestä" käsin nuo kaikki etsimisen vaiheet läpi - jos vielä kiinnostaisi.

Kun oivallamme, että "kaikki on jo tässä" niin se vapauttaa meidät elämään siinä mitä on ja olemaan ja tekemään elämää tavalla joka on juuri meille luonnollista ja luontaista - saamme toteuttaa itseämme täysin vapaasti ilman luodun todellisuuden - minä, erillisyys, ehdollistumat yms. - painolastia, koska nekin ovat vain asioita, jotka ilmentävät energiaa tässä mitä on kuten kaikki muukin. Vain epäilys, josko olisi muuta ja pelko siitä, että ei olisi muuta, on poissa.